Güncelleme Tarihi:
TAVUK TİKKA MASALA
Malzemeler:
-1 su bardağı yoğurt,
-1 çorba kaşığı limon suyu,
-2 çay kaşığı taze kimyon,
-1 çay kaşığı tarçın,
-2 çay kaşığı biber,
-2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
-1 çorba kaşığı taze zencefil,
-1 çay kaşığı tuz,
-3 kemiksiz derisiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü,
-1 çorba kaşığı tereyağı,
-1 diş sarımsak,
-1 jalapeno biber,
-2 çay kaşığı toz kimyon,
-2 çay kaşığı kırmızıbiber,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-250 gram domates sosu,
-1 fincan kaymak,
-1/4 su bardağı doğranmış taze salatalık.
Hazırlanışı:
-Büyük bir kapta yoğurt, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon, tarçın, kırmızıbiber, karabiber, zencefil ve tuzu birleştirin.
-Tavukları içine atıp karıştırın ve üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.
-Izgarayı önceden yüksek ısıda ısıtın.
-Izgarayı hafifçe yağlayın.
-Tavukları şişe geçirin ve ızgaraya atın.
-Izgarada suları berraklaşana kadar her iki yana da yaklaşık 5 dakika tutun.
-Orta ateşte tereyağını büyük bir tavada eritin.
-Sarımsak ve jalapenoyu 1 dakika kadar kavurun.
-2 çay kaşığı kimyon, kırmızıbiber ve 3 çay kaşığı tuzu ekleyin.
-Daha sonra domates sos ve kremayı karıştırın.
-Sosu yaklaşık 20 dakika boyunca koyulaşıncaya kadar düşük ısıda kaynatın.
-Izgara tavukları ekleyin ve 10 dakika kaynatın.
-Servis tabağına aktarın ve taze kişniş ile süsleyin.
Malzemeler:
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 soğan
-1/4 bardak balzamik sirke
-1,5 su bardağı arborio pirinci
-1/4 fincan beyaz şarap
-7 bardak sıcak tavuk suyu
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 su bardağı doğranmış pişmiş tavuk göğsü
-Tuz ve biber
-2 çorba kaşığı kekik.
Hazırlanışı:
-Orta büyüklükte ocakta 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp eritin.
-Üzerine soğanlarınızı ekleyin ve soğanlar koyu kahverengi bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin.
-Isıdan alın ve üzerine balzamik sirkeyi döküp, karıştırıp kenara koyun.
-Kalan yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin.
-Pirinci atın ve iyice karıştırın.
-Yaklaşık 2 dakika çevirdikten sonra şarabı dökün ve hızlıca karıştırın.
-Isıyı orta seviyeye alın ve üzerine 1 bardak su ekleyin.
-Diğer bardakta ise tavuk suyunu ekleyin.
-Yaklaşık 20 dakika pişirin ve al dente olana kadar bekleyin.
-Ayırdığınız soğan karışımını tavaya alın ve tavukları da içine atın.
-İkisinin birlikte çevirin ve tat vermesi için, tuz, biber ve kekik ekleyin.
-Pilavınızın ister üzerine ister yanına koyarak servis edin. Afiyet olsun!