Tavuk pişirmenin 10 püf noktası

Güncelleme Tarihi:

Tavuk pişirmenin 10 püf noktası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 06:00

Lezzetli ve usulüne uygun olarak pişirilmiş bir tavuğa kim hayır diyebilir ki!

Haberin Devamı

Tavuk eti yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay olan bir gıda olup, ucuzluğu sayesinde bol miktarda tüketilebilecek yegane et kaynağıdır. Fakat her satın aldığınız ve pişirdiğiniz tavuk aynı lezzette ve yumuşaklıkta olmaz. Bu yüzden tavuk yaparken genel olarak göz önünde bulundurmanız gereken bazı püf noktaları vardır....

1- Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın. Fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişirecekseniz yağsız olmalıdır. Dört kişiden fazlaysanız, bir büyük yerine iki küçük tavuk alın. Böylece herkese tavuğun "iyi yeri" gelir.

2- Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için, ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat edin.

3- Tavuk, marketlerde satılan fırın pişirme poşetinde pişirilirse daha lezzetli olur.

4- Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk büyüklüğünde olmalıdır. Daha büyük bir tepside, eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar.

5- Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun. Ancak pişme süresi yarılanınca sırt üstü yatırın.

6- Tavuğun lezzetli olması için, 3 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı biber salçası, bir miktar zeytinyağı ve biraz da kırmızı pul biber koyup iyice karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve birkaç saat buzdolabında bekletin. Ardından fırında pişirin.

7- Pişirilen tavuk ya da pilicin lezzetli olması için, karnına birkaç adet adaçayı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun.

8- Tavuğun nar gibi kızarması için, pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürün.

9- Tavuğu fırından çıkardınız. Eğer hemen yenmeyecekse, fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sararsanız yumuşacık kalır.

10- Haşlayacağınız tavuğun içine1 diş sarımsağı soymadan atıverin. Göreceksiniz ki tavuğun lezzeti çok farklı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!