Tahinli kabak çorbası

Güncelleme Tarihi:

Tahinli kabak çorbası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:12

Tahinin çorbaya adeta krema gibi kadifemsi bir yumuşaklık ve lezzet katması sonucu ortaya çıkan bu lezzetli çorbayı mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 kg kabak (yaklaşık 4-5 tane)
1 patates
1 soğan
1 taze soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı su (isterseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı susam
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Dereotu

Tarifi:

Soğanları ve taze soğanı (kullanacaksanız sarımsağı) yemeklik doğrayıp, zeytinyağı koyduğunuz tencerede soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Soğanlar kavrulurken patates ve kabakları küp küp doğrayın, kavrulan soğanlara ekleyip üzerine iki bardak su/tavuk suyunu koyun.Patates ve kabaklar yumuşayınca kadar tencerenin kapağını kapatıp bekleyin.Sebzeler yumuşayınca el blenderi ile püre haline getirin. Eğer sebzelerin içinde bulunduğu su miktarı gözünüze fazla görünürse suyun bir miktarını blenderi kullanmadan önce bir kaseye ayırabilirsiniz.Sebzeleri püre haline getirdikten sonra, tahini ve ince ince kıydığınız dereotunu, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.Eğer susamlı yapacaksanız, bu esnada susamı yanmaz bir tavada kavurup çorbayı servis ederken üzerine koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Giresun mutfağının en meşhur tariflerini görmek için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!