Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 kg kabak (yaklaşık 4-5 tane)
1 patates
1 soğan
1 taze soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı su (isterseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı susam
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Dereotu
Tarifi:
Soğanları ve taze soğanı (kullanacaksanız sarımsağı) yemeklik doğrayıp, zeytinyağı koyduğunuz tencerede soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Soğanlar kavrulurken patates ve kabakları küp küp doğrayın, kavrulan soğanlara ekleyip üzerine iki bardak su/tavuk suyunu koyun.Patates ve kabaklar yumuşayınca kadar tencerenin kapağını kapatıp bekleyin.Sebzeler yumuşayınca el blenderi ile püre haline getirin. Eğer sebzelerin içinde bulunduğu su miktarı gözünüze fazla görünürse suyun bir miktarını blenderi kullanmadan önce bir kaseye ayırabilirsiniz.Sebzeleri püre haline getirdikten sonra, tahini ve ince ince kıydığınız dereotunu, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.Eğer susamlı yapacaksanız, bu esnada susamı yanmaz bir tavada kavurup çorbayı servis ederken üzerine koyabilirsiniz.
Giresun mutfağının en meşhur tariflerini görmek için tıklayınız!