GeriBeslenme Önerileri Sushi Tarifleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sushi Tarifleri

"Oldukça basit bir temele dayana sushilerin aslında hazırlanması da son derece kolay. Çorbalardan nigiri sushiye, gun-kan sushiden sashamiye kadar lezzetlerine doyamayacağınız suhi tariflerini sizler için hazırladık."

Somon Sashami ve Patlıcanlı sushi
(4 kişilik)

İçindekiler: 500 gr ince kesilmiş taze somon fileto, 200 gr kızartılmış, kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış dolmalık biber, 200 gr Japon pirinci, 200 gr haşlanmış ve ince doğranmış taze fasulye, 4 adet kum midyesi, 4 yaprak haşlanmış pazı, 1 yemek kaşığı cajun baharatı, 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 200 gr süzme bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı susam yağı, tuz, karabiber, 1 demet maydanoz, 2 adet uzunlamasına dilimlenmiş patlıcan.

Hazırlanışı: Çok ince şekilde kestiğimiz somon balıklarını üzerlerine cajun baharatı dökerek lezzetlendirin. Japon pirincini haşlayıp içine pirinç sirkesi ve toz şeker ilave edilir. İnce ve uzunlamasına dilimlenen patlıcanları ızfaeada pişirin. Strech film üzerine koyduğunuz patlıcan, pazı yaprağı, haşlanmış pirinç ve kırmızı dolmalık biberi silindir şeklinde sardıktan sonra kesin. Ardından, bir tabağa somonları yerleştirin ve yanına sushi ile taze fasulyeyi koyun. Süzme bal, pirinç sirkesi ve susam yağını karıştırarak elde ettiğiniz sosu somonların üzerine dökün. Son olarak 4 adet haşlanmış kum midyesini de tabağınıza alarak somon sashami ve patlıcanlı sushinizi servis edebilirsiniz.

Wakame

İçindekiler: Tofu, Wakame (Deniz yosunu), Arpacık soğanı, Miso Ezmesi, Balık Terrine

Hazırlanışı: Tofu dışında kalan tüm malzemeler hazırlanır ve hepsi birarada pişirilir. Kaynadıktan sonra tofu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılıp servis edilir.

Udon Soup

İçindekiler: Wakame, Dasi No Moto (Balık suyu), Arpacık soğanı, Susam, Mantar, Tuz

Hazırlanışı: Kurutulmuş Wakame8deniz yosunu) biber, balık stoğu, ince dilimlenmiş mantar, tuz, yeşil soğan ve balık suyu karışımı bir arada pişirilerek çorba haline getirilir ve servise hazırlanır.

Tempuro Udon

İçindekiler: Japon eriştesi, Balık Terrine, Tatlı Sake, Tuz, Arpacık Soğanı, Soya Sos

Hazırlanışı: Udon şehriyeleri sake ve tuzun katıldığı sıcak suda 5 dakika kaynatılır ve geriye kalan malzemeler ilave edilir. 15 dakika kaynatıldıktan sonra servise hazırlanır.

Nigiri Sushi

İçindekiler: Japon şehriyesi, Karides, Patlıcan, Kabak, Mantar, Balık Terrine, Tatlı Sake, Soya Sos, Tuz, Deniz Yosunu, Arpacık soğanı

Hazırlanışı: Karides ekmek ununa batırılarak kızartılır ve udon çorbasına ilave edilerek servis edilir.

Sake /Somon

İçindekiler: Wasabi, Somon balığı, Sushi Pirinci, Pirinç Sirkesi, Şeker, Tuz

Hazırlanışı: Sushi pirinci şeker, sushi sirkesi ve tuz ilave edilerek haşlanır. Haşlanan pirinç bekletildikten sonra pirinç koruma kaplarına alınır. Hazırlanmış olan pirinç yoğurularak üst kısmına wasabi sürülür ve çiğ somon balığı ilave edilerek servis hazırlanır.

Maguro / Ton Balığı

İçindekiler: Wasabi, Ton Balığı, Sushi Pirinci, Pirinç Sirkesi, Şeker, Tuz

Hazırlanışı: Sushi pirinci şeker, sushi sirkesi ve tuz ilave edilerek haşlanır. Haşlanan pirinç bekletildikten sonra pirinç koruma kaplarına alınır. Hazırlanmış olan pirinç yoğurularak elle şekil verilir. Ton balığı pirincin üzerine ilave edilirken çok az wasabi eklenir.

İka / Kalamar

İçindekiler: Kalamar, Wasabi, Sushi Pirinci, Pirinç Sirkesi, Şeker, Tuz

Hazırlanışı: Sushi pirinci şeker, sushi sirkesi ve tuz ilave edilerek haşlanır. Haşlanan pirinç bekletildikten sonra pirinç koruma kaplarına alınır. Hazırlanmış olan pirinç yoğurularak üst kısmına wasabi sürülür çiğ kalamar balığı ilave edilir ve servise hazırlanır.

Tako / Ahtapot

İçindekiler: Ahtapot, Wasabi, Sushi Pirinci, Pirinç sirkesi, Şeker, Tuz

Hazırlanışı: Sushi pirinci şeker, sushi sirkesi ve tuz ilave edilerek haşlanır. Haşlanan pirinç bekletildikten sonra pirinç koruma kaplarına alınır. Hazırlanımış olan pirinç yoğurularak üst kısmına wasabi sürülür ve marine edilmiş çiğ ahtapot balığı ilave edilerek servise hazırlanır.

Sake Maki / Somon balığı rulosu

İçindekiler: Somon balığı ve acılı miso ezmesi, Şeker, Tuz, Sake, Pirinç sirkesi, Sushi Pirinci, Nori

Hazırlanışı: Usuhi pirinci, şeker, sushi sirkesi ve tuz ilave edilerek haşlanır. Haşlanan pirinç bekletildikten sonra koruma kaplarına alınır. Hazırlanmış olan pirinç yoğurularak sushi hasırının içinde nori üzerine yerleştirilir. Soya sos, şeker, çin toz biberi ve sake ile marine edilmiş ton balığı pirincinden üzerine ilave edilir ve 4 parçaya kesilir.

Gun – Kan Sushi

İçindekiler: Jumbo karides, Patlıcan, Havuç, Pirinç Sirkesi, Tempura Un, Tuz, Kabak, Yağ, Soya Sos, Wasabi

Hazırlanışı: Jumbo karides, patlıcan, kabak ve havuç ununa batırıldıktan sonra kızartılır. Soya sos, tuz ve wasabi ile hazırlanan tempura sosu üzerinden geçirilir ve servise hazırlanır.





False