Sushi Özel Dosyası

Güncelleme Tarihi:

Sushi Özel Dosyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2002 00:00

1.000 yılı aşkın bir geçmişi ve zengin geleneği ile tipik bir Japon yemeği olan Sushi, giderek artan popülerliği ile, Japon mutfağının diğer ülkelere yayılmış tek ve en belirgin örneği sayılıyor.

Haberin Devamı

Sushi, özünde, balığı bozulmadan korumak çabasından kaynaklanıyor. Pişmemiş balık, pirinç ve tuz arasında, ağır bir taş ile sıkıştırılarak haftalarca bekletilir, birkaç hafta sonra, taş kaldırılır ve daha hafif bir kapak ile yer değiştirirdi. Birkaç ay sonra fermente hale gelen balık ve pirinç yemeğe hazır hale gelirdi. 18. yüzyıla kadar böyle işlem gören balık, bu çağda Yohei adlı şefin fermentasyon işlemini ortadan kaldırması ile servis edilmeye başlandı. Siekeli pirincin kullanımı, fermantasyon tadı vermek için "erken sushi" dönemine dayanmaktadır.

İşte geçmişi oldukça gerilere dayanan sushinin meraklıları için ve sushi lezzetini tatmamış olanlar için rehber olabilecek bir dosya hazırlamaya karar verdik. İşte sushi özel dosyası...

Sushi Nedir?

Sushi Çeşitleri

Sushi Tarifleri

Sushi Mekanları

Katkılarından dolayı Divan Otel'e teşekkür ederiz.

Çiğdem UYGUR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!