Güncelleme Tarihi:
Sushi, özünde, balığı bozulmadan korumak çabasından kaynaklanıyor. Pişmemiş balık, pirinç ve tuz arasında, ağır bir taş ile sıkıştırılarak haftalarca bekletilir, birkaç hafta sonra, taş kaldırılır ve daha hafif bir kapak ile yer değiştirirdi. Birkaç ay sonra fermente hale gelen balık ve pirinç yemeğe hazır hale gelirdi. 18. yüzyıla kadar böyle işlem gören balık, bu çağda Yohei adlı şefin fermentasyon işlemini ortadan kaldırması ile servis edilmeye başlandı. Siekeli pirincin kullanımı, fermantasyon tadı vermek için "erken sushi" dönemine dayanmaktadır.
İşte geçmişi oldukça gerilere dayanan sushinin meraklıları için ve sushi lezzetini tatmamış olanlar için rehber olabilecek bir dosya hazırlamaya karar verdik. İşte sushi özel dosyası...
Sushi Nedir?
Sushi Çeşitleri
Sushi Tarifleri
Sushi Mekanları
Katkılarından dolayı Divan Otel'e teşekkür ederiz.
Çiğdem UYGUR