Susamlı tavuk köftesi
"Ağızları sulandıran bu lezzet için tarif defterinizde bir yer açın!"
(4 kişilik)
Malzemeler
• 500 gram tavuk kıyması
• 1 adet soğan
• 1 dilim bayat ekmek içi
• 2 çorba kaşığı galeta unu
• 1 adet yumurta akı
• 4-5 dal maydanoz
• 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
• Tuz, karabiber, pillinin ı kimyon
Bulamak için:
• Yarım su bardağı susam
• Kızartmak için: Sıvıyağ
Sos için:
• 3 adet soğan
• 250 gram kiraz domates
• 5 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2-3 dal maydanoz
• Tuz, karabiber
Yapılışı
Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, galeta unu, yumurta akı, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayıp yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Diğer taraftan sos için soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine domates, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip soteleyin. Tavuk köftesiyle birlikte servis yapın.