Sucuklu ve nohutlu pazı yemeği

Güncelleme Tarihi:

Sucuklu ve nohutlu pazı yemeği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 11:10

Kış mevsiminin en vitaminli ve lezzetli yeşil yapraklı sebzelerinden pazıyı bir de sucuklu ve nohutlu deneyin. Çok beğeneceksiniz!

Haberin Devamı

4 Kişilik

Gerekli malzeme:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 çarliston biber
2 kırmızıbiber
1 diş sarımsak
8 dilim sucuk
500 gr haşlanmış nohut
1 çay kaşığı kekik
3 su bardağı tavuk suyu
3/4 su bardağı domates püresi
3 su bardağı su
1 demet pazı, ince doğranmış
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Sucuklu ve nohutlu pazı yemeği


Hazırlanışı:

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyerek ilave edin. Küp doğranmış sucuk ile biberleri ekleyerek soğanlarla birlikte soteleyin. Domates püresi ve kekik ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip yüksek ateşte pişmeye bırakın. Su kaynayınca pazı ile nohutla ekleyin ve hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

 

BAKMADAN GEÇME!