Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı un
140 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
2 yumurta sarısı
1 -2 yemek kaşığı soğuk su
Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için
200 gr somon balığı
1 pırasa
200 ml krema
2 yumurta
1-2 dal taze kekik ve dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Hamur için derin bir kapta un, tereyağı, yumurta sarıları ve tuzu yoğurun. Hamuru toparlamak için yeteri kadar soğuk su ekleyin. İyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ekleyip soteleyin. İnce doğradığınız somonu ilave edin. Pişmeye yakın tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları, yarım su bardağı kaşar peynirini ve kremayı derin bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Hamuru tart kalıbına göre açın. Yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine somonlu harcı döküp yayın. Hazırladığınız kremalı karışımı da her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.