Güncelleme Tarihi:
Malzemeler (4 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
3 ader orta boy soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
7 adet kurutulmuş domates
7 adet kurutulmuş biber
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar tavuk suyu
Yarım su bardağı pirinç
Bir buçuk çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tavuğu yıkayıp tencereye yerleştirin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip haşlayın, tavugu sudan alıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra didikleyip kenara alın. Ayrı bir yerde piyazlık doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Domates ve biberleri az miktarda suda ayrı ayrı haşlayıp doğrayın. Domates, biber ve salçayı soğana ilave edip karıştırın. Tavuk etini ekleyip harmanlayın. Üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk suyu ve yıkanmış pirinç ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, pirinç yumuşayana dek kısık ateşle pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Sakızlı kebap tarifi için tıklayın!
(sofra)