GeriBeslenme Önerileri Sizden Gelen Tarifler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizden Gelen Tarifler

"Sizden gelen tarifleri her hafta sitemizde yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta Nursen Doğan, Aysen Çevik, Derya Sessahib, Neslihan Okurlar ve Dilek Birvar'ın yolladıkları tarifleri bu sayfalarda bulacaksınız."

Adana Dolması
Nursen Doğan'ın Tarifi

Malzemeler
250 gr. kuzu kıyma
Bir su bardağı pirinç
3 tane orta boy domates
Bir küçük soğan
Bir baş sarmısak
2 limon
Bir demet maydanoz
Yarım su bardağı haşlamış nohut
10 tane ortaboy Adana patlıcanı (veya uzun ortasından bölünmüş patlıcan)

Yapılışı
Patlıcanların başlarından, sapın bir santim aşağısından kesin ve içlerini oyun ve tuzlu suda bekletin.

Pirinci yıkayın soğan, maydanoz ve domatesleri küçük doğrayın, 1 yemek kaşığı biber salçasını biraz tuz ve karabiber, kabukları alınmış nohut ve kıymayı karıştırın. Patlıcanların suyunu süzün ve harçla üstten iki santim kalıncaya kadar doldurun. Patlıcanları bir tencereye ağızları yukarıda dizin. Bir bardak kadar su ve yeterince tuz ilave edip ateşe koyun. Ağzı kapalı olarak yarım saat pişirin. İki limon suyu, kıyılmış sarmısak, bir yemek kaşığı kuru naneyi dolmaların üzerine gezdirin. 10 dakika daha pişirin. Atesten alın. 15 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Afıyet Olsun
Öneriler: Kuru patlıcanla yapmak isterseniz, patlıcanları 10 dakika haşlayın bekletin ve tarif üzere kullanın. Limon suyu yerine iki yemek kaşığı nar pekmezi veya körük suyu kulanabilirsiniz. Bol soğanlı çoban salata, veya cacıkla servis yapın.
Elmalı Turta
Aysen Çevik ve Derya Sessahib'in Tarifi

Malzemeler
6 adet elma
3 adet yumurta
3 fincan un
3 fincan toz seker
1 yemek kaşığı toz seker
1 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Çukur olmayan bir borcam kasenin içine aluminyum folyo, kenarlarına kadar yayılarak yerleştirilir. Daha sonra 6 adet elma soyulur ve istenilen büyüklükte aluminyum folyonun üzerine doğranır. Doğranılan elmaların üzerine 1 yemek kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı toz şeker serpilerek ilave edilir. Ayrı bir kapta 3 adet yumurta ile 3 fincan toz şeker mikser yardımıyla iyice çırpılır. Şekerler iyice eridikten sonra 3 fincan un ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım aluminyum folyo içindeki elmaların üzerine dökülür. Daha sonra 250 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirilir. Soğuması beklendikten sonra borcam içinden çıkarılır.Ters çevrilir ve üzerindeki aluminyum folyo çıkarıldıktan sonra servise hazır
olur.

Afiyet olsun
Zeytinli Ekmek
Neslihan Okurlar'ın Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı un
3 yumurta
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
350 gr. zeytin
Tuz

Hazırlanışı
Sütle yumurta çırpılır. Karışım devam ederken içine sıvı yağ eklenir. Ardından elekten geçirilmiş un ve kabartma tozu eklenir. Akıcı bir hamur kıvamına gelen karışımın içine, çekirdekleri alınmış zeytinler
karıştırılır. Teflon kalıba dökülen karışım önceden ıstılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Kolay Kek
Dilek Birvar'ın Tarifi

Malzemeler
4 yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
8 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
istege bağlı ceviz, fındık veya kuru üzüm

Yapılışı
Yumurtayı iyice çırpın, şekeri ekleyip tekrar çırpın. Ardından yağı ekleyip biraz daha çırpın daha sonra kalan malzemeleri ekleyip mikserle iyice karıştırın. Un az gelirse isteğe bağlı eklenebilir. Varsa kuruyemişi de ekleyip yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp 150 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

False