Siyah Sarımsak Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Siyah Sarımsak Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 14:11

Tat olarak erik kurusunu andıran siyah sarımsak, kanser önleyici ve hücre yenileyici etken madde SAC’i de çok yüksek oranda içeriyor...

Haberin Devamı

İlk gördüğümüzde şaşırmıştık. "Közlenmiş sarımsak" diyen oldu, "genetiğiyle oynanmış, yenmemesi gerekir" diyen oldu fakat Metro Toptancı Market bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’de ilk kez Coğrafi İşaretli üründen elde edilen Siyah Sarımsak satışına başladı.

Firma, gastronomi dünyasının önemli bir üyesi olan ve normal sarımsağa oranla 3 kat daha fazla antioksidana sahip olan ‘Siyah Sarımsağı’, Türkiye’de ilk kez Horeca Select markasıyla satışa sundu.

Taşköprü sarımsağı Coğrafi İşaretli Ürünlerden en çok öne çıkan yiyeceklerden. Dünyanın en iyi sarımsaklarından biri olabilmesi için ihtiyacı olan sıcaklık, nem, yağmur, ru¨zgar ve toprak birleşiminin dünyanın en kaliteli ve besin içeriği en zengin sarımsağının üretildiği Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen Siyah Sarımsak, 45 ila 60 gün boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak kontrollü bir şekilde kurutularak elde ediliyor.

Haberin Devamı

Siyah Sarımsak Türkiye’de

Siyah Sarımsağın üretiminde kullanılan tüm ekipmanlar uzman mühendisler tarafından Türkiye'de geliştirildi. İçeriğinde bulunan besinler, üniversite laboratuvarlarında test edildi ve sertifikalandırıldı.

Uzun yaşamın kaynağı…

Tat olarak erik kurusunu andıran siyah sarımsak, kanser önleyici ve hücre yenileyici etken madde SAC’i de çok yüksek oranda içeriyor.

Orta Asya ülkelerinden özellikle Kore ve Çin’de ‘uzun yaşamın kaynağı’ diye adlandırılan siyah sarımsak, antioksidan özelliğiyle ve kanserle mücadelede etkili mucizevi bir ürün olarak biliniyor.

Siyah Sarımsağın Özellikleri

* Siyah Sarımsak içinde birçok yararlı besin olması sebebiyle birçok hastalıktan korur.
* Kokusuzdur ve yenildikten sonra vücutta koku yapmaz.
* Oda şartlarında 8 ay süreyle saklanabilir.
* Siyah Sarımsak günün herhangi bir saatinde bir veya iki diş çiğnenerek veya yutarak kullanılabilir.
* Siyah sarımsak salatalarda, makarna ve pizza gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.

YAZAN: HÜLYA MERAL

 

BAKMADAN GEÇME!