Güncelleme Tarihi:
Lassi (Tatlı ayran)
Malzemeler:
1/4 çay kaşığı kakule. 1 tutam safran. 3 çorba kaşığı sıcak su. 2 su bardağı yoğurt. 2 su bardağı soğuk su. 2 çorba kaşığı şeker. 1/4 su bardağı krema ve birkaç damla gülsuyu.
Hazırlanışı: Kakule, safran ve sıcak suyu mikserle karıştırın. Soğuk su, şeker ve yoğurdu ilave edin. Karışımın tadı keskin gelirse isteğe göre krema ilave edebilirsiniz. Birkaç damla gülsuyu aşırı sıcak etkiyi dengeler.
Buzlu-kavunlu çay
Malzemeler:
1.5 litre temiz içme suyu. 6-7 adet orta büyüklükte taze nanenin yaprakları. Yarım tatlı kaşığı yeşil çay. Yarım tatlı kaşığı yasemin. Yarım tatlı kaşığı melisa. 1 orta boy gülün yaprakları. 2 çorba kaşığı esmer şeker.4-5 kaşık veya 1 ince dilim olgun kavun ve yarım limon.
Hazırlanışı: Suyu kaynatın, içine nane, yeşil çay, yasemin, melisa ve gül yapraklarını atın. 5 dakika demlensin. Sonra süzün ve içine limon suyunu sıkın. Esmer şekeri, kavunu katıp mikserden geçirin. Bol buz ekleyin. İçeceğiniz zaman taze nane yaprakları, limon dilimleri ile süsleyin ve gün içinde bol bol için. İsteyenler ayranı veya buzlu çayı su dışında maden sodası kullanarak da yapabilirler. Özellikle aşrı terleyen veya yazın tansiyonu düşen kişiler için bu daha bile iyi olabilir.
(Formsante)