Güncelleme Tarihi:
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Berik, balığın Ramazan sofralarından eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.Berik, balığın pişirilme şeklinin de büyük önem taşıdığını belirterek, iftarı tuzlu balıkla açmanın vücut açısından sıkıntı yaratabileceğini ve su ihtiyacını artıracağını ifade etti.Berik, kızartma balığın da pek tercih edilmemesi gerektiğini belirterek, "buğulama balık, boşluklu yapısı nedeniyle en kolay sindirilebilir yiyecek türleri arasında yer alır. Buğulama tipi pişirimlerde vitamin değerleri de oldukça yüksek oranda korunur. Bu nedenle iftar ya da sahurda buğulama balık rahatça tüketilebilir" dedi.Balık etinin, vücutta kırmızı ete göre daha kolay sindirildiğine işaret eden Berik, uzun bir açlık döneminden sonra buğulama balık yenildiğinde hiç ağırlık hissedilmeyeceğini kaydetti.Yrd. Doç. Dr. Berik, buğulama balık pişiriminde çeşitli malzemeler kullanılmasının lezzet açısından önemli olduğuna değinerek, ''buğulama balığı, çok ekşi bir elma, defne yaprağı ya da çeşitli baharatlarla daha lezzetli hale getirebiliriz.Balığın etinde, ihtiyacımız olan tüm vitaminler, minareller çok zengin ve ideal orandadır. Balık tüketimi, gelişme çağındaki çocuklar, hamileler yaşlılar için önem kazanıyor" diye konuştu.