Şimdi balık zamanı!

Güncelleme Tarihi:

Şimdi balık zamanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 14:52

Av yasağının sona ermesiyle birlikte çeşit çeşit, bol ve taze balıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Lezzetinin yanı sıra sağlık için de önemli faydaları bulunan balık, başta omega 3, omega 6, A, D, B2, B6 ve B12 olmak üzre birçok vitamin, mineral ve yağ asidini bünyesinde barındırıyor.

Şimdi balık zamanı

Balık etinde bulunan EPA ve DHA yağ asitleri kandaki pıhtı oluşumunu engelleyerek, kandaki atardamarın tıkanmasını engelliyor. Bu sayede kalp krizi ve felç riskini azaltarak, tansiyonun düşürülmesine yardımcı oluyor.

Şimdi balık zamanı

Haberin Devamı

Sardalye ve somon gibi balıklar ise iyi birer kalsiyum aynağı olarak dikkat çekiyor.

Şimdi balık zamanı

Balık ayrıca troid ve zeka geriliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan iyot eksikliğinin giderilmesinde önemli bir yer tutuyor.

Şimdi balık zamanı



(formsante)

BAKMADAN GEÇME!