Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
2 lt et suyu (8 bardak) yada tavuk suyu
150 gr domates salçası (1.1/2 kahve fincanı)
80 gr margarin (4 çorba kaşığı)
1 baş soğan (1 büyük)
140 gr havuç (2 orta)
120 gram dolmalık biber (2 büyük)
350 gr sarı patates (4 küçükçe)
1 küçük demet maydanoz
200 gr kabak (2 küçük)
1/2 demet kereviz yaprağı
200 gr lahana
1 demet dereotu
150 gr kesme küçük makarna
4 diş sarmısak
750 gr domates (5 orta)
50 gram rende gravyer (2 kahve fincanı)
Tuz
Yapılışı
Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı margarin , küçük kesilmiş 1 büyük baş soğan, tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş 2 orta havuç, kıyılmış 4 diş sarmısak, kıyılmış 1 demet maydanozla ile yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 4-5 dakika kavurmalı; sonra bunlara, soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates veya bir bardak su içinde hallolmuş bir buçuk kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek domatesler az erimiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 5 dakika daha kavurmaya devam etmeli, sonra da bunlara önceki reçetede tarif edildiği şekilde hazırlanmış 8 bardak et veyatavuk suyile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakmalı. Kaynayınca, tencereye; soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 küçük sarı patates, kazınmış yine küçükçe doğranmış 200 gr kabak veya bir taşım kaynatılarak suyu dökülmüş ve küçük doğranmış lahana, ateşte pişirilmiş ve kabukları soyulmuş, yıkanmış ve küçük doğranmış 2 dolmalık biber , 150 gram küçük kesme veya deve boynu makarna ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve çorbadaki sebze ve makarnalar iyice yumuşak bir hal almcaya kadar aşağı yukarı 30 dakika küçükçe ateşte pişirmeli, sonra çorbaya, kıyılmış, 1 demet dereotu katarak bir taşım daha kaynatmalı ve yanında rendelenmiş 2 kahve fincanı gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır.