Güncelleme Tarihi:
Tüketim biçimi önemliMeyve ve sebzelerin sağlığımıza yaptığı katkılar, vücuda alınış biçimlerine göre değişiyor. Sebzelerin suyunu içmek meyvelerin suyunu içmekten daha önemli. Meyve-sebze yemenin inceliklerini şöyle:Minerallerin tamamını almak için...Sebzelerin bütün olarak yendiklerinde sindirilmesi daha zor. Daha ağırdırlar ve vücut onları meyveye göre daha yavaş parçalar. Oysa sebze suyu içtiğinizde vücut besini anında emer. Sebzeleri suyu sıkılmış halde tüketerek minerallerin neredeyse yüzde 100'nü alırsınız. Bütün meyveler sebzelerden daha kolay sindirilir ve iyi bir lif kaynağıdır. Ayrıca bir bütün meyve yemek sebze yemekten daha kolay.Bu diyetlere de bir göz atın!Konsantre ile karşılaştırılamaz...Meyve suyu sıkacağı ile elde ettiğiniz sular şişede, kutuda ya da konsantre halde marketlerde satılan meyve sularından farklıdır. Birincisi kesinlikle tazedir. Bu önemlidir, çünkü meyve suyunun sıkılmasından kısa bir süre sonra besleyici değerinin çoğu gider. Pastorize edilmemiş meyve suyu canlı hücrelerle doludur, kesinlikle saftır ve katkı maddeleri içermez. Armut, elma gibi meyvelerde vücudu düzenlemeye yardım eden, sindirime yardımcı olan pektin bulunuyor ve pektin en iyi şekilde meyveler bütün olarak yendiğinde emiliyor.Bu diyetlere de bir göz atın!Meyve ile sebzeyi karıştırmamakta fayda varCanlı ve pişirilmemiş meyveler vücudu toksinlerden temizlemeye, yenilenmenize, enerji kazanmanıza ve aynı zamanda gevşemenize yarar. Meyve ve sebze suları karıştırılmamalıdır. Burada havuç ve elma istisnadır. Sebze sularını çiğneme hareketi ile içmek yararlıdır. Ilıklaşıp tatlanana kadar suyu ağızda döndürmek, tükürükte doğal olarak meydana gelen sindirici enzimleri harekete geçirir.Bu diyetlere de bir göz atın!Gençleşmek, güzelleşmek için...Şifalı meyve-sebze sularıPürüzsüz bir cilt isteyenlere 'clean up juice', kilo vermeye ihtiyaç duyanlara 'slimmer juice'... Birbirinden göz alıcı renklere sahip bu meyve - sebze sularının her biri, sağlık ve güzellik sorununuzda size yardım edecek kadar marifetli, aynı zamanda. Tarifleri mi? Hemen sayfayı çevirince!Bu diyetlere de bir göz atın!SakinleştiriyorRelax juiceMalzemeler: 2 dilim kavun, yarım limon, 8 adet üzümHazırlanışı: Kavun ve siyah üzümleri katı meyve sıkacağında sıktıktan sonra posalarını süzmeden bardağa boşaltın. Üzerine limon suyu ve buz ilave edin.Kaç kalori: Bir bardak ortalama 125 kalori.Nasıl etki ediyor: B vitamini, brom ve iyot içeren kavun, doğal antioksidanlar arasında yer alıyor. Sindirim sisteminin düzenlenmesinde ve uyku kalitesinin sağlanmasında son derece önemli bir role sahip. B grubu vitamini içermesi nedeniyle de sakinleştirici etki sağlıyor. Limon da aromasıyla meyve suyuna ayrı bir lezzet katıyor.Bu diyetlere de bir göz atın!Toksinlerden arındırıyorDetox juiceMalzemeler: 1 adet kereviz sapı, 2 adet havuç, yarım elma, 1 adet portakal, 1 santim zencefil, buğday, 30 ml çimen suyuHazırlanışı: Kereviz sapı, havuç, elma ve zencefil kökünü katı meyve sıkacağında sıkın. Portakalın suyunu çıkarın. Şimdi tüm malzemeyi blenderden geçirdikten sonra bardağa dökün. Karışıma çimen suyunu da ekleyin.Kaç kalori: Bir bardak ortalama 140 kaloriNasıl etki ediyor: Çimen vücuttaki toksik maddeleri nötralize ediyor. Beta karoten deposu olan havuç vücuttan toksin atımına destek veriyor. Elma, portakal ile zencefil de kanı temizliyor ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor. Elma aroması buğday ve çimen suyunun içimini kolaylaştırıyor.Bu diyetlere de bir göz atın!Yağ hücrelerini yakıyorSlimmer juiceMalzemeler: 2 adet portakal, 1 dilim ananas, 1 dal kereviz sapı, 3 adet çilekHazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz ananas ile kereviz sapını katı meyve sıkacağında sıkın. Ardından, 2 portakalın suyunu çıkarın. Şimdi tüm malzemeleri 2-3 adet buzla birlikte blenderde karıştırdıktan sonra, posalarıyla birlikte bardağa dökün.Kaç kalori: Bir bardak ortalama 153 kalori.Nasıl etki ediyor: Ananas, protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan bir enzim olan 'bromelain' sayesinde vücudun su tutmasını önlüyor. En önemlisi de vücuttaki yağı etkili bir şekilde eriterek kilo vermeye yardımcı oluyor. Kereviz sapı idrar söktürüyor ve vücuttaki fazla suyu dışarı atıyor. C vitamini deposu portakal sindirim ve hazmı kolaylaştırırken, çilek de vücuttaki ödem ile toksinlerin atılmasına destek oluyor.Bu diyetlere de bir göz atın!Portakal-Greyfurt-Limon Suyu / Sindirim kokteyliSıkı bir çalışma veya yemekten sonra içmeniz öneriliyor.1 portakal 1/4 greyfurt 1/4 limon, kabuğu ile birliktePortakal ve greyfurtun, beyaz kısmını mümkün olduğunca bırakarak kabuğunu soyun. Meyveyi dilimlere ayırın. Limonu dilimleyin. Meyveleri sıkacaktan geçirin.Bu diyetlere de bir göz atın!Üzüm-vişne suyu / Canlandırıcı250 gr. siyah üzüm (ekolojik olarak yetiştirilmişse saplarıyla birlikte) 1/2 bardak çekirdekleri ayıklanmış vişneMeyveleri karışık olarak meyve sıkacağına atın.Elma Portakal Suyu / Anti-virüs kokteyli2 elma, 1 portakal Elmaları ince ince dilimleyin. Portakalın beyaz kısmını mümkün olduğunca bırakarak kabuğunu soyun ve dilimleyin. Hepsini birlikte meyve sıkacağına atın.Bu diyetlere de bir göz atın!