Güncelleme Tarihi:
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kabuğuyla birlikte yenilen tek narenciye çeşidi olan kamkatın, sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olduğunu söyledi. Tutar, 'Özellikle tansiyon ve kolesterol düşürmede birebirdir' dedi.
Kamkatın portakal, mandalina ve limon familyasından olan bir meyve olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar şunları söyledi:
Kabuğuyla birlikte tüketin
"Bu meyve grubundan olsa da kabuğu ile tüketmeniz daha önemlidir. Kokusu hepimizin sevdiği bergamotunu andırmaktadır. Özellikle tatlı ihtiyacını bastıran meyvelerden biridir.
C vitamini içeriği yüksek olan kamkat güçlü bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile hastalıklara karşı vücudunuzu koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Hastalıklara karşı direnç sağlar
Kabuğu ile birlikte tüketilmesi enfeksiyonlara karşı vücudunuzun güçsüz kalmasını ve hasta olmanızı engeller. A vitamini içeriğinin yüksek olmasının yanı sıra B1, B2 ve B3 vitamini içeriği de yüksektir. Bu vitaminlerin yüksek olmasının sinir sisteminizin düzenli çalışmasına katkısı vardır.
Kalsiyum içeriği yüksek olan kamkat, kemik ve diş sağlığı içinde önemli bir meyvedir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için düzenli tüketilmesi önerilir. Bu şekilde kolesterolünüzde uzun süreli düşüşler yaşarsınız. Aynı şekilde tansiyon problemi olan bireyler için de tüketilmelidir.
Değişik bir aroması olması nedeni ile reçel ve marmelat olarak tüketilebilir. Ayrıca meyve suyu ve sos olarak da tüketilmektedir. Kabuğu ile birlikte salatalarınıza da doğraya bilirsiniz."