Sıcak İçmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Sıcak İçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 15:38

Havaların soğumasıyla birlikte tüketimi daha da artan sıcak içecekler diş çatlaklıklarına, bu da zamanla diş çürümelerine neden olabiliyor...

Haberin Devamı

Sıcak içecekler de aynı soğuk içecekler gibi başta ön dişlerimiz olmak üzere tüm dişlerimizin yüzeylerinde küçük çatlaklar oluşturmaya başlar. Zamanla bu oluşan çatlakların içinde mikropların üremesi ile birlikte diş çürümeleri gelişir.

Sıcak İçmeyin

Aşırı sıcak diş yüzeyindeki koruyucu yapıyı kalıcı olarak bozar ve renk değişikliği oluşmasını sağlar. Kaynamış sıvı gıdaların tüketilmeden bir miktar soğumasının beklenmesi diş sağlımız açısından çok önemlidir.

Sıcak İçmeyin

Haberin Devamı

Vücut ısısını kaybettiğimiz açık alanlarda içimizi ısıtması için içtiğimiz sıcak içecekler yerine ılık içecekler tüketmeliyiz. Bununla birlikte aşırı sıcak kahve ve çay da aynı sigara gibi dişlerimizin renklenmesine neden olur. Sıcak sonrası dişlerimizdeki hassasiyet 3-4 gün devam edip, ağrı oluşturuyorsa, muhakkak diş hekimine başvurmalıyız. Ağrılar, dişlerimizde bizim göremediğimiz çürük ve enfeksiyonların habercisi olabilir.

VÜCUT DİRENCİ DİŞLERİ ETKİLİYOR

Vücut direncini artırıcı yiyecekler tüketmenin ve soğuk algınlığından korunmanın diş sağlığı açısından önemi büyüktür.

Sıcak İçmeyin

''Mutsuzluk, karamsarlık, soğuk havalar, güneş enerjisinin azalması, stres, gerginlik, ağız içinde birçok hastalığa da davetiye çıkarır. Bu gibi durumlar vücut direncinin düşmesine, sonrasında
diş ve diş etinden kaynaklanan enfeksiyonlarda artışa neden olmaktadır.

Vücut direncinin düşmesiyle birlikte soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonlardaki artış, kişilerin dişlerini fırçalamasını önemli ölçüde engeller. Özellikle gömülü veya yarı gömülü dişlerden kaynaklanan enfeksiyonlar oldukça can sıkıcı olabilmekte. Hastanın diş hekimine danışmadan kendi kendine aldığı ilaçlar tedaviyi oldukça zorlaştırmaktadır.

Haberin Devamı

Sıcak İçmeyin

Güneş enerjisinin azaldığı bu günlerde özellikle kemik yapısına ve kan basıncına destek olan D vitamini seviyesi düşmektedir. Bunun neticesinde dişleri tutan hassas yapıdaki kemikler zayıflamakta, dikkat edilmediği takdirde erken yaşlarda diş kayıpları görülmektedir.

BAKMADAN GEÇME!