Güncelleme Tarihi:
Günlük hayatın telaşı ile koşuştururken, kendi günlük ihtiyaçlarımızı ihmal edebiliyoruz. Bu nedenle gün içinde kaoslar, plansızlıklar ve huzursuzluklar yaşayabiliyoruz. İşte tam da burada sağlığımıza dair ihmallerimizi açık yüreklilikle konuşabiliriz. Öyle ki abur cuburlar, fastfoodlar, yağlı ve sağlıksız kızartmalar ile haddinden fazla kalori alarak obezitenin kapılarını kendimize açmıyor muyuz? Yaşam koçu Şeyda Coşkun, bu alanda bizler için araştırmalar yapmış. İşte Şeyda Coşkun’un başarılı olduğu meşhur diyeti...
* Bu diyette geçen uygulamaların, her gün yapılması gerekmektedir.
1.Gün: Her gün egzersiz yapın. Spor günlük hayatınızın bir parçası olmalı. Günde 3 fincan yeşil çay için. Gece yatmadan önce de mutlaka bitki çayı için. Bunlar; melisa, rezene ve papatya çayı olabilir. En az 1 saat yürüyüş yapın (kardio için önemli).
Yapılışı: Haşladığınız karabuğdaya iri iri rendelediğiniz elmayı ekleyin (elmanın kabuklarını soymadan rendeleyin). Üzerine bir tutam tarçını ekleyin. Kahvaltı menünüz hazır!
Öğlen: Sabahki kahvaltı menüsünün aynısını yapın.
Ara menü: 2 salatalığı kabuğunu soymadan yiyin ve yağ yakıcı çay için.
Akşam: Sabah ve öğlen hazırladığımız menünün aynısı hazırlayın.
Gece menü: 2 salatalık ve uyku getiren bitki çayı yeterlidir.
Kahvaltı: 1 tane yumurta akı ile mantarlı omlet.
Öğlen: 1 tane somon balığı (ızgara yapılmış) fakat sos kullanmıyorsunuz.
Ara öğün: Metabolizmayı hızlandıracak bitki çayı ve hindi füme ( 3 dilim yeterli). Metabolizmayı hızlandıran çaylar da şöyle; funda, ısırgan, papatya, anason ve karanfil. Küçük bir fiske hepsinden kaynatıp süzün ve çayınız hazır!
Akşam: Hindi göğsü ızgara edilmiş şekilde hazırlanmalı. Baharat olarak kekik, kimyon ve karabiber kullanabilirsiniz.
Gece: (yatmadan 2 saat evvel): 1 kase yağsız yoğurt ve mate çayı.
3.Gün: İlk uyandığınızda zencefilli ve limonlu bir bardak su için.
Kahvaltı için: Detoks juice dediğimiz bir sebze suyu içiyorsunuz.
Ara öğün: Alkali su. Eczanelerde satılan damlalardan alabilirsiniz.
Öğlen: Detoks çorba
Malzemeler: Enginar, taze dereotu, kabak, soğan, pancar.Hepsini bir tencerede haşlayın blenderden geçirin arzunuza göre su ilave edin. Bu çorbadan 1 kase tüketebilirsiniz.
Ara öğün: Yeşil çay ve muz sorbe.
Muz sorbe hazırlanışı: 1 tane ufak muz ve yarım greyfurtu blenderden geçirin. Muz sorbeniz hazır!
Arınma çorbası hazırlanışı: Yarım demet ıspanak ya da semizotu. Yarım demet maydanoz ya da taze soğan ve 3 çiçek brokoli. Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin.
4.Gün:
Kahvaltı: Lorlu domates çorbası
Ara öğün: Yeşil çay ya da şekersiz kahve
Öğlen: Adana dürüm (yağsız ve sossuz)
Ara öğün: Çilekli yoğurt soslu dilim ayva ve bitki çayı
Akşam: Zeytinyağlı bamya ve yeşil salata
Ara öğün: Çörek otlu lor peyniri (3 kaşık)
5.Gün:
Kahvaltı: Meyve salatası
Öğlen:
Kabak salatası hazırlanışı: Yarım havuç, 1 kabak, 1 salatalık, isteğe göre sarımsak, 1 limon, taze reyhan, dereotu ve yarım enginar. Kabakları soymadan uzunlamasına doğruyoruz. Dereotu reyhan ve limonu, sarımsağı blenderden geçirip kabakla karıştıralım. 1 ila 2 saat kadar bekletin. Daha sonra havucu ve salatalığıda aynı kabaklar gibi ince uzun doğrayın ve karışma ekleyin.
Akşam: Marulda közlenmiş patlıcan
6.Gün:
Kahvaltı: Menemen
Öğlen: Mercimekli pazı dolması
Ara öğün: Yeşil erik (8 tane) ve pink limonata
Pink limonata hazırlanışı: Civanperçemi, mısır püskülü, 3 tane çilek, yarım limon suyu, zencefil. Mısır püskülü, zencefil, civanperçemini ve çileği 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Karışımı 20 dakika kadar bekletiyoruz. Karışımı süzüp tüketiyoruz.