Selülitlerden kurtulmak için soya enjeksiyonu

Güncelleme Tarihi:

Selülitlerden kurtulmak için soya enjeksiyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2005 06:00

Kimi insanların kiloları fazla olmadığı halde, bazı bölgelerinde aşırı yağ birikimi oluşur.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir yaşamın sırları elinizin altında, tıklayın.

Örneğin; bacak, kalça, karın bölgeleri ve özellikle erkeklerde bel çevresi orantısız bir şekilde genişler. Kadınların çoğunda selülit vardır. Bazılarında da gıdı yağlanır. Ancak bunlar her zaman fazla kilolarla ilgili değildir. Kilo verdikçe insanın yüzü süzülür, her tarafı incelir hatta sarkabilir. Fakat asıl kurtulmak istediği yağlar veya selülitler, yerli yerinde kalır. Böyle durumlarda bölgesel incelme için ya özel bir egzersiz programı izlenir ya da belirli klinik yöntemlere başvurulur. Klinik yöntemlerin başlıcaları; mezoterapi, karboksi terapi, elektrolipoliz, liposuction veya doğrudan doğruya cerrahi müdahalelerdir. Son zamanlarda estetik dünyası, oldukça etkileyici yeni bir yöntem daha yarattı. Yöntemin adı "Lipoliz injeksiyonu" ya da "Lipodissolve" tedavisi... Bu, öncekilerden çok daha etkili görünüyor.

LİPODİSSOLVE TEDAVİSİ

Diyelim ki, herhangi bir yerimizde eritemediğiniz bir yağ kütlesi var. O bölgeye lipoliz iğnesi yapılır ve bunu takip eden sürede sorunlu bölge yavaş yavaş incelmeye başlar. Seansların sıklıkları hastanın durumuna göre belirlenir ancak toplamda 4-5 defadan fazla uygulanmaz. Bu enjeksiyonlar bazen 6 aylık bir döneme yayılır. Birçok durumda 2-3 seans uygulamak yeterlidir. Lipoliz tedavisinin en büyük özelliği yavaş ama derin erime sürecidir. İlacın uygulandığı yağ dokularında doğal bir metabolik süreç harekete geçerek, yağları eritip vücuttan atılmasını sağlar. Her türlü yağ bezesinin yanı sıra, uygulanabileceği alanlar oldukça çeşitlidir:

Vücutta:

* Kalçalardaki yağ birikimlerinde
* Uylukların iç kısımlarında
* Poponun yeniden şekillendirilmesinde
* Bel bölgesindeki yağlanmalarda
* Kalçalardaki fazlalıklarda
* Karın bölgesinde
* Omuz ve kollardaki yağ fazlalıklarında
* Üst koldaki sarkmalarda
* Dizlerde
* Sırt bölgesinde kıvrım oluşturan fazlalıklarda

Yüz ve boyun:

* Gıdı yağlarında
* Çene kenarı fazlalıklarında
* Şiş yanaklarda
* Göz altı torbalarında

Selülit tedavisi

* Uylukta
* Popoda
* Üst bacakların arka ve yan kısımlarında 'Lipodissolve' mantığı bir bakıma mezoterapiye benzetilebilir. Ancak aralarında büyük farklar vardır. Bir kere mezoterapi 4 mm.'lik iğnelerle, 2 cm.'lik aralarla yapılır. Lesitin ise 13 mm.'lik iğnelerle, yaklaşık 8 cm.'lik aralıklarla uygulanır. Mezoterapide çeşitli ilaçlar bir araya getirilerek bir kokteyl hazırlanır. Oysa lipodissolve bir tek ana ilaçtan yararlanır. Ben Türkiye'de mezoterapiyi ilk uygulayanlar ve ona en çok inanan insanlar arasında sayılırım. Buna rağmen soya enjeksiyonlarının daha etkili olduğunu söyleyebilirim.

YAN ETKİLERİ

Bu terapi 1995 yılında Brezilya'da kullanılmaya başlandı. FDA onayını yeni almış olmasına rağmen, bir süredir Avrupa ve Amerika'da çok büyük ilgi görüyor. Ülkemizde şimdilik az sayıdaki lisanslı doktor tarafından uygulanıyor. Tedavi sonuçları incelendiğinde, lesitin iğnelerinin bugüne kadar hiçbir ciddi yan etkisi olmadığı görülüyor. Her insanda ve her bölgede aynı verimliliği göstermediği de biliniyor. Kadınlarda erkeklere oranla daha başarılı sonuçlar alınıyor. İğne yapıldıktan sonra geçici bir morarma, bazı insanlarda hafif yanma olabiliyor. Yağların erime süresi ve oranı ise kişiden kişiye değişiyor.

SOYA LESİTİN

Karaciğerimizin ürettiği Lesitin, soya fasulyesinde bol miktarda bulunur. Lesitin vücudumuz için son derece önemli bir maddedir. Hiçbir hücre lesitin olmadan var olamaz. Beynimiz, sinir sistemimiz ve diğer organlarımızın hiçbiri işlevlerini yerine getiremez. Öte yandan, lesitin vücuttaki yağların taşınmasında ve kanımızdaki yağ oranını kontrol etmekte de önemli rol oynar. Kolesterol ve diğer yağların suda dağılmasını ve vücuttan atılmasını sağlar. Hatta bazı doktorlar zayıflama diyetlerinde 'lesitin'in bu özelliğinden faydalanırlar.

Sağlıklı bir yaşamın sırları elinizin altında, tıklayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!