Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Hamur için:
1 bardak yulaf ezmesi
1/2 bardak çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük parçalanmış hurma
1/2 bardak ceviz içi
3 yemek kaşığı su
Dolgu için:
1 bardak süzme yoğurt
3 yemek kaşığı bal
1-2 şeftali
Tarifi:
Fırını 175 derecede ısıtın. Yulaf ezmesi, hurma ve cevizi robotta karıştırın, karışım yapışkan bir hale gelene kadar su ekleyin.Tart kalıbını yağlayın ve ya yağı kağıt serin, karışımı kalıbın dibine ve kenarlarına yayın. Fırında 10 dakika pişirin.Yoğurdu ve balı karıştırın, fırından çıkarttığınız bir miktar soğumuş olan tart hamurunun üstüne yayın.Şeftalileri dilimleyip tartın üzerine yerleştirin, fırında 25-30 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca afiyetle yiyin.