GeriSağlıklı Yaşam Şeftali kilo aldırır mı verdirir mi? Gebelikte şeftali yemek bebeğe kilo aldırır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali kilo aldırır mı verdirir mi? Gebelikte şeftali yemek bebeğe kilo aldırır mı

Şeftali kilo aldırır mı verdirir mi? Gebelikte şeftali yemek bebeğe kilo aldırır mı

"Kilo vermek için yapılan diyetler sırasında meyve tüketimine ağırlık verilmektedir. Şeftali de özellikle yaz aylarında oldukça fazla tüketilmekte olan meyvelerden birisi olarak bilinmektedir. Şeftali kilo aldırır mı verdirir mi? Gebelikte şeftali yemek bebeğe kilo aldırır mı? Hamilelik döneminde tüketilen şeftalinin kilo aldırıp aldırmayacağına dair detayları derledik."

Şeftali, yaz aylarının en fazla tüketilen meyveleri arasında yer almaktadır. Oldukça az kaloriye sahip olduğu bilinen şeftali meyvesinin tok tutucu olması nedeniyle de kilo aldırmaya değil verdirmeye yardımcı olduğu söylenebilir. Gebelik döneminde tüketilen şeftali hem anneye kilo aldırmaz hem de bebek için oldukça fayda sağladığı bilinmektedir.

 Şeftali Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

 Şeftali oldukça düşük kalorili bir meyve olarak bilinmektedir. Bu durumda şeftali yemenin kilo aldırıcı bir özelliğe sahip olmadığını söylemek de mümkün olmaktadır. Şeftali içerisinde bulunan yüksek lif oranları göz önünde bulundurulduğu zaman tok tutucu bir özelliğe sahip olarak ifade edilebilir. Bu durumda şeftali yemenin kilo verdirici bir özelliğinin olduğu söylenebilir. Ancak düzensiz ve aşırı bir şekilde tüketilen şeftali kilo aldırıcı bir etkiye de sebep olabilir. Bu durumda tüketilen şeftalinin miktarına da özen gösterilmesi gerektiğini söylemek mümkündür.

 Gebelikte Şeftali Yemek Bebeğe Kilo Aldırır mı?

 Gebelik döneminde tüketilen şeftalinin hem annenin hem de bebeğin sağlığı için oldukça fayda sağladığını söylemek mümkündür. Hamilelik sırasında şeftali tüketmek aynı zamanda doğumdan sonra da kolay bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Şeftali meyvesinin içeriğinde yer alan beta karoten sayesinde ise bebeğin bağışıklık sisteminin güçlendiği söylenebilir.

 Şeftali içerdiği yüksek mineraller ve vitaminler sayesinde hamilelik döneminde tüketilmesi oldukça önemli olan bir meyve olarak bilinmektedir. Düzenli olarak tüketildiğinde ise bir çok fayda sağlamaktadır.

 

False