Samsa tatlısı

Güncelleme Tarihi:

Samsa tatlısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 10:18

Damaklarınızı şenlendirecek, ağızlarınızı sulandıracak enfes bir tatlı olan samsa tatlısını denemeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 bardak un
4 adet yumurta
1/4 su bardağı su (hamur için)
1/2 adet limon
2 bardak su (şeker kaynatmaya)
6,5 kaşık yapılmış börek yağı
3 su bardağı şeker
200 gram ceviz.

Hazırlanışı:

Yağlı hamurda tarif ettiğimiz üzere hamur tutulur, yağlanır ve bohça haline getirilir. Yirmi dakika sonra hamur açılır, tekrar 'bohça haline (getirilir. Yirmi dakika sonra hamur iyice açılır. Dövülmüş ceviz içi hamurun boyunca hafif dökülür. Hamurun ön kısmında «bir parmak enliliğinde cevizin üzerine katlanır. Tekrar bir defa hamur devir yapılır. Bıçakla katlanan hamur uzun, boyunca kesilerek bütün hamurdan ayrılır, katlanan hamur bıçakla dört köşeye veya baklava şeklinde küçük küçük kesilir. Pişecek tepsiye fazla sıkışık olmadan yerleştirilir. Böylelikle hamur tamamlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp ağır fırında pişirilir, üç bardak şeker, üç bardak su, yarım limonla on dakika kadar kaynamış koyuca şeker soğuduktan sonra fırından çıkan ılık tatlıya verilir.

Haberin Devamı

Elmalı muhallebi tarifi için tıklayınız!!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!