Güncelleme Tarihi:
Malzemeler :
1 kilo kemer patlıcan
1 kilo olgun domates
3 diş sarımsak
Yarım kilo yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Patlıcanları çizgili şekilde soyun. uzunlamasına dörde bölerek 2 cm. uzunluğunda doğrayın, 2 saat bol tuzlu suda bekletin.
Sosu için domatesleri soyarak robotda çekin. Tavaya yağı koyun, domatesleri ilave ederek tuzunu, şekerini koyun ve çok katı olmaksızın suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
Patlıcanları süzün, kurulayın ve nar gibi kızartın. Havlu kağıdın üstüne dökün, yağını aldıktan sonra tabağa koyun. yoğurda sarımsakları dövün ya da rendeleyerek ilave edin, patlıcanların üstüne dökün. domates sosunu da yoğurdun üstüne gezdirdikten sonra servis yapın.