Güncelleme Tarihi:
Doç. Dr. Hasan Hüseyin Telli, Omega-3 katkılı şurupların, eskiden, hasta olan çocuklara içirilen balık yağına benzer bir karışım olduğunu belirterek ''Omega-3'ün popüler hale gelmesindeki en büyük etken, soğuk sularda yaşayan balıklarla beslenen Eskimoların uzun ve sağlıklı yaşamalarıdır'' dedi. Daha çok soğuk deniz balıklarında bulunan Omega-3 yağ asitlerinin, vücuttaki doku hücrelerinin önemli yapı taşlarını oluşturduğunu belirten Telli, birçok bilimsel kaynakta soğuk deniz balıkları ile beslenen Eskimoların kalp-damar hastalıklarına daha az yakalandıklarının ifade edildiğini söyledi.Yapılan araştırmalarda Omega-3'ün bağışıklık sistemini güçlendirerek kalp, kanser, diyabet ve sedef hastalığı riskini azalttığının belirlendiğini hatırlatan Doç. Dr. Telli, Omega-3 yağ asitlerinin dengeli alımının özellikle kalp ve damar hastalıkları açısından yararlı olduğunu vurguladı.