Güncelleme Tarihi:
Körili Tavuk Çorbası
Malzemeler:
3 su bardağı hindistancevizi sütü, 100 gr. taze zencefil, 200 gr. soğan (ince doğranmış), 5 diş sarımsak, 20 gr. köri püresi, 40 gr. toz köri, 6 adet taze limon filizi, 6 yaprak misket limonu yaprağı, 4 adet doğranmış sivri biber, 1 litre tavuk suyu, tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Orta boy tencerede soğan ve sarmısakları zeytinyağında soteleyin. Zencefil, limon filizi ve siviri biber ekleyin. Bu karışım bir süre sotelendikten sonra, köri püre, toz köri, hindistancevizi sütü, tavuk suyunu da içine katın. Tuz ve biberi de ekledikten sonra yarım saat kaynatıp, blender'dan geçirin ve tel süzgeçle süzün. Servis yaparken, içine küp tavuk göğsü ve soya filizi soteleyip ekleyin. Son olarak üzerine bir dal kişniş koyun.
Bezelye Çorbası
Malzemeler:
500 gr. iç bezelye, bir adet orta küp şeklinde doğranmış kuru soğan, bir litre tavuk suyu, bir fincan sıvı yağ, üç yemek kaşığı sotelenmiş Porcini mantar, bir yemek kaşığı truffie mantarı esansı, 200 gr. ıspanak.
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağı koyduktan sonra soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar bekleyin ve tavuk suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra bezelyeleri, bezelyeler piştikten sonra ise ıspanakları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karışımı mikserden geçirip süzün. Sotelenmiş Porcini mantarları çorba kasesinin içine koyup, çorba servis yapıldıktan sonra üzerine truffie esansı ile servis edilir,
Minestrone Çorbası
Malzemeler:
1 adet kabak, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 1 adet soğan, 1 adet patates, 100 gr. kültür mantarı, 1 adet kereviz, 200 gr. ıspanak
Hazırlanışı:
Bütün sebzeleri küp şeklinde doğrayıp tencereye sırasıyla (soğan, mantar, havuç, kereviz, patates, kabak) koyun ve soteleyin. Malzemenin üzerine kaynar su ekledikten sonra son olarak doğranmış ıspanak, tuz ve biberi de ilave edin.