Güncelleme Tarihi:
kahvaltı atlanmamalı
Çalışanların en büyük sorununun, işe yetişme telaşı yüzünden kahvaltıyı atlamaları, çok geç yapmaları ya da sağlıksız seçimlerle kahvaltıyı geçiştirmeleri. Kahvaltı, sadece karbonhidrat ve yağ içeren besinler yerine protein, lif, vitamin ve mineral kaynağı besinlerin de olduğu dengeli bir öğün içeriğine sahip olmalı. Poğaça, simit ve çay yerine peynir, yumurta, sebze içeren tam tahıl ekmekli sandviçler, süt, meyve gibi tamamlayıcılardan oluşan dengeli bir kahvaltı gününüzü daha iyi kontrol etmenize yardımcı olur.
Çalışanların gününün bir yarışa benzediğini, öğle yemeklerinin de çoğu zaman kısa molalarda hızla tüketilen yiyeceklerden oluşuyor. Bazen iş stresinden ne kadar yediklerini fark etmeden gereğinden fazla yemek tüketen çalışanlar bazen de aslında yemek istemedikleri yiyecekleri tüketirler. Atıştırmalıklar ise öğleden sonraları için diğer bir tehlikedir. Akşam üstü tüketilen, bazen çeşitli bahaneler bulunarak yenen bazen bir kutlamanın parçası olan bu atıştırmalıklar, küçük görünmesine rağmen büyük kaloriler içeren yiyeceklerdir.
Taze ve kuru meyveler, ceviz ve fındık sağlıklı atıştırmalıklar
Öğle yemeklerinde yeterli protein içeren, yanında tam tahıl kaynakları, süt ürünleri, taze veya pişmiş sebze ile meyve de içeren dengeli bir yemek yemenin günün geri kalınında yeme isteğini kontrol etmeyi sağlıyor. Ancak bu şekilde kendinizi uzun süre tok hissedersiniz ve gereksiz atıştırmalıklardan uzak durabilirsiniz. Yine de atıştırma ihtiyacınız varsa yanınızda bulunduracağınız taze ve kuru meyveler, ceviz, kavrulmamış tuzsuz badem, fındık gibi kuruyemişler sağlıklı, besleyici ve beslenme kalitesini iyileştiren seçeneklerdir.
Zinde bir gün geçirmek için 4 öneri