Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
50 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
1 çay bardağı badem
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı kuru üzüm
5-6 adet kuru
1 çubuk tarçın
Yapılışı
Pirinci sıcak suda yarım saat bekletin, süzün ve sudan geçirin. Bir tencerede tereyağı erilin. Pirinci ve safranı ekleyin, tahta kasıkla karıştırarak 2-3 dakika kavurun. 2.5 su bardağı sıcak su ilave edin (Tavuk suyu tercih edilirse daha lezzetli olur). Ardından haşlanmış nohut, badem, kuşüzümü, kuru üzüm, kayısı, çubuk tarçın ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kağıt havlu koyup kapağı kapatarak demleyin.