Safranlı pilav

Güncelleme Tarihi:

Safranlı pilav
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 11:30

Pilav arşivinize bir yenisini daha eklemeye ne dersiniz? Safranlı pilav tarifi!

Haberin Devamı

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
50 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
1 çay bardağı badem
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı kuru üzüm
5-6 adet kuru
1 çubuk tarçın

Yapılışı

Pirinci sıcak suda yarım saat bekletin, süzün ve sudan geçirin. Bir tencerede tereyağı erilin. Pirinci ve safranı ekleyin, tahta kasıkla karıştırarak 2-3 dakika kavurun. 2.5 su bardağı sıcak su ilave edin (Tavuk suyu tercih edilirse daha lezzetli olur). Ardından haşlanmış nohut, badem, kuşüzümü, kuru üzüm, kayısı, çubuk tarçın ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kağıt havlu koyup kapağı kapatarak demleyin.

 

Çıtırlı pilav tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!