GeriBeslenme Önerileri Sade poğaça
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sade poğaça

Sade poğaça

"Hep severek yediğimiz klasik bir tat olan poğaçayı bir de bu tarifle deneyin!"

Malzemeler:

125 gr tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Bu ölçüden yaklaşık 26 adet poğaça çıkıyor.

Zeytinyağlı pırasa tarifi için tıklayınız!

False