Güncelleme Tarihi:
Saçlarımız bedensel ve ruhsal halimizin aynaları. Hasta ya da sağlıklı olmamız onları da etkiliyor. O kadar ki, modern psikoloji ve saç konusundaki araştırmalar kuaförler tarafından yakın takibe alınmış durumda. Kısa ya da uzun, kumral ya da koyu, ince ya da kalın... Önemli olan içsel armoninin saçlarımıza sağlıklı olarak yansıması.
Saçların mat, kırılgan, kuru, yağlı ve kepekli olmasının altında birçok neden yatıyor olabilir; saç cinsine uygun olmayan ürünler, olumsuz çevre koşulları, hormonal düzensizlik ve yanlış beslenme bunlardan birkaçı. Sağlıklı bir kafa derisi, saç ve saç köklerinin ne derece güçlü olduğunu gösteriyor.
Sıcak su ve sıcak fön onları zedeleyen dış etkenlerden bazıları. Ayrıca aşırı sıcak, saç derisine zarar verirken aynı zamanda saçın aşırı yağlanmasına da yol açıyor. Fönle kurutma sırasında ise saç telleri kolayca kırılabiliyor. Saça uygulanan boya da saçı yıpratıcı faktörlerden biri. Aslında saçlara fazla zamana gerek duymadan bakım yapmak mümkün. Bunun için kozmetik endüstrisi her gün yeni yöntemler geliştiriyor. Şampuanlar, saç kremleri, serumlar ve özel bakımların saçları canlandırıcı etkileri bulunuyor.
Kopan bir tel beyaz saç yerine birçok yeni beyaz saç çıkar. (Yanlış)
Çünkü tek bir saç dibi keseciğinden ancak bir tek saç çıkabilir.
Sık kesilen saçlar daha güçlü olur ve daha hızlı uzar. (Yanlış)
Saç kökten uzadığı için saçın kesilmesi uzama hızını etkilemez.
Sık sık fönle kurutulan saçlar düzleşir. (Yanlış)
Saçın düz ya da dalgalı oluşu kalıtımsaldır.
Hamile kadınların saçı boya ve perma tutmaz. (Yanlış)
Saça uygulanan kimyasal işlemler, hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişikliklerden etkilenmezler.
Beyaz saçlar stres ve gerilim dolayısıyla oluşur. (Yanlış)
Beyaz saçlar, kıl dibi keseciklerindeki renk maddesinin kaybı ile oluşur.