Saç Bakım Ürünlerinde Bulunan Zararlı Maddeler

Güncelleme Tarihi:

Saç Bakım Ürünlerinde Bulunan Zararlı Maddeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2021 13:42

Hepimiz banyoda saatlerce vakit geçirmeyi seviyoruz. Hatta saçlarımızın bakımsız görünmesinden rahatsız oluyor, kendimizi daha iyi hissettirecek ürünlere sürekli bir yenisini ekliyoruz. Ancak bu ürünler arasında saçlarınıza yarardan çok zararı dokunan bazı bileşenlere dikkat etmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Saç ürünlerinde neler var?

Birazdan paylaşacağımız bileşenlerin bazıları saçınıza zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda dolaylı olarak vücudunuza da etkide bulunuyor. İşte dikkat edilmesi gereken bazı maddeler…

Saç Bakım Ürünlerinde Bulunan Zararlı Maddeler

Sülfatlar

Bu bileşen kir ve yağdan kurtulmak için harika bir seçenek olabilir. Ancak saça ve saç derisine iyi gelmez. Saçınızda temiz bir his bırakırken, aynı zamanda ihtiyacı olan doğal nemi de yok ederler. Ayrıca bu bileşenin kanserojen olduğu ve böbrek fonksiyonlarını bozabileceği bilinen dioksan taşıdığından da şüpheleniliyor.

Parabenler

Sakınmamız gereken maddelerin arasında bize en tanıdık olan parabenlerdir. Hormonların bozulması ve kanserle ilişkilendirilen bu bileşenler, kozmetik sektöründe ürünlerin raf ömrünü uzatmak için sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Polietilen glikol

PEG olarak da bilinen polietilen glikolün, gelişimimize olumsuz yönde etki ettiği düşünülüyor. 

Saç Bakım Ürünlerinde Bulunan Zararlı Maddeler

Saç ürünlerinizde dikkat etmeniz gereken diğer kimyasallar

Bu saydıklarımızın yanında, saç ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken birkaç bileşen daha var.

Kokular

Koku terimi, genellikle bilinmesi istenmeyen zararlı olabilecek maddeleri örtmek için kullanılabiliyor. Bu nedenle, içeriği okurken bu terime de dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Triklosan

Triklosan, başlarda antibakteriyel bir bileşen olarak kullanılsa da araştırmalar, bu maddenin cilt bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanıldığı yönünde. Hatta bazı uzmanlar, triklosanın aslında vücudumuza en az parabenler kadar zarar verebileceğinden şüpheleniyor. Bu nedenle, henüz kanıtlanmamış olsa da bu bileşenden de uzak durmak en iyisi.

BAKMADAN GEÇME!