Güncelleme Tarihi:
Rezene, maydanozgillerden olan hoş kokulu bir bitkidir. Çok eski çağlardan beri bir şifa kaynağı olarak kullanılan rezene, günümüzde yaygın olarak çayı demlenerek tüketiliyor. Rezenenin insan vücuduna sayısız yararı bulunuyor ancak bu faydalar çok fazla bilinmiyor.
Rezene tüketme yöntemleri
Rezene bitkisinin en yaygın kullanımı çay şeklinde demlenmesidir. Bir fincan kaynamış suya 2 çay kaşığı rezene atın ve demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra dilerseniz bal ilave edebilirsiniz.
Bununla beraber rezeneyi tohumlarını çiğneyerek de kolayca tüketebilirsiniz. Rezene çiğnerek kullanıldığında özellikle nefesin tazelenmesine ve ağız kokusunun giderilmesine yardımcı oluyor.
Rezeneyi, özellikle tavuk yemeklerine ve zeytinyağlılara da ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemeğinize hem lezzet hem de sağlık katabilirsiniz.
Rezenenin yan etkileri
Rezene çayının ya da tohumlarının tüketilmesinin bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi rezenenin de aşırı tüketimi vücutta bazı sorunlara neden olabiliyor. Rezenenin fazla tüketimi sonucu mide bulantısı, mide ağrıları, kusma, nefes almada güçlük, çarpıntı ve cilt sorunları yaşanabiliyor.
MAHMURE ÖZEL