Güncelleme Tarihi:
Yaz meyveleri tamamen ortadan kalkmadan bir markete gidin ve kayısı ve domates alın. Çünkü tatlı seven ve kilo almak istemeyen okurlarımız için düşün kalorili reçel tarifleri veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Kayısı Reçeli
(100 gr. 275 Kalori)
Malzemeler: 1,5 kg küçük ve sert kayısı, 2 kg toz şeker, ¾ su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı.
Hazırlanışı:
Kayısıları iyice yıkayın ve süzgeçte süzün. İyice kuruduktan sonra kabuklarını soyun. Tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
Daha sonra şekeri ve suyu geniş bir tencereye alıp şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 25 dakika kadar pişirin.
Kaynama süresince biriken köpükleri mutlaka temizleyin, tencerenin üstünde bırakmayın. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon tuzu ve tereyağı ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız reçeli soğuması için oda ısısında bekletin. Kaynatılarak sterilize edilmiş kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatın. Kuru bir ortamda muhafaza edin.
Domates Reçeli
(100 gr. 245 kalori)
Malzemeler: 1 kilo kiraz domates, 1,5 kilo toz şeker, 1,5 çay bardağı su, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi.
Hazırlanışı:
Kiraz domatesleri yıkayıp süzün. Domateslerin her birini kürdan yardımıyla iki ucundan delin. Şekeri ve suyu geniş bir tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar kaynatın. Daha sonra domatesleri ilave edin. Tekrar bir taşım kaynatın ve ardından domatesler yumuşayıncaya, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kaynama süresince biriken köpükleri mutlaka temizleyin, tencerenin üstünde bırakmayın. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon tuzu, ceviz içi ve tereyağı ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Domateslerin kabukları pişme esnasında ayrılacaktır. Bu kabukları bıçak yardımıyla özenle soyun. Kaynatılarak sterilize edilmiş kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatın. Kuru bir ortamda muhafaza edin.