Güncelleme Tarihi:
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Yücecan, şunları söyledi:Ramazan'da normal beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçiminde bazı değişiklikler olur. Bu nedenle, ikiye düşen öğün ihtiyacının beşte ikisinin sahurda, beşte üçünün ise iftarda alınması gerekir.Sahur yemeği kişiyi gün boyunca oruca hazırlar. Sahura kalkmadan ya da yatmadan önce hafif bir şeyler yiyerek oruç tutmak sakıncalıdır.Çok uzun süre aç kalınca halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, uykuya meyil ve sinirlilik artabilir, iş verimi düşebilir. Midenin asit salgısını artırması ile hazımsızlık, şişkinlik, ekşime gibi sindirim sistemi şikáyetleri gelişebilir.Ramazan'da zayıflamak yerine kilo alınabilir. Bazıları zayıflayacağını düşünür, ama tam tersi kilo alırlar. Bunun nedeni fiziksel aktivitedeki azalmadır.