Ramazanda Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 15:18

Diş Hekimi Deniz Kantar Ramazanda diş bakımıyla ilgili bilgiler verdi. İşte Ramazan'da diş bakımı nasıl yapılmalı? Sorusunun cevabı...

Haberin Devamı

Ramazanda Diş Bakımı

Ramazan ayının gelmesiyle iftardan sahura kadar olan zaman diliminde şeker miktarı fazla olan birçok yiyecek ve içecek tüketilmektedir. saatleri yüzünden en çok diş bakımının ihmal edildiği dönemdir. Özellikle sahurda yenilip sonrasında hemen yatılması diş çürüğü riskini arttırmaktadır.

Ramazanda Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı

Ramazanda diş bakımında yapılması gerekenler?

Diş fırçalama kadar önemli olan husus, ramazandan önce mutlaka diş hekimine gidip yapılması gereken diş temizliği ve dolguları yaptırmaktır.

İftardan sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır ayrıca diş aralarında kalmış olan gıdalara karşı diş ipi kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

Sahurdan sonra da mutlaka diş fırçalanmalıdır ama diş ipi de unutulmamalıdır. Özellikle sahurda asitli içecekler tüketilmemelidir.

Ramazanda Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı
En tehlikeli zaman dilimi sahurdan iftara kadar olan zamandır. Bu zaman diliminde bişeyler yeyip içmediğimiz için tükürük akışı azalır ve dolayısıyla tükürüğün dişleri yıkama özelliği de azalır. Sahurdan sonra iyi temizlenmemiş dişlerin iftara kadar çürüme riski artar. Ramazan ayının 30 gün olduğu düşünülürse ramazan sonrası ağzımızda birçok yeni diş çürüğü olabilir.

Günlük Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır ?

Günde minimum 2 kez yemeklerden sonra en az 2 dk. süreyle dişler fırçalanmalıdır ve ardından diş ipi kullanılmalıdır. Ağız gargarası kullanımı da diş bakımını destekler.Diş ipi haftada bir gün ya da gün aşırı değil de her akşam kullanılmalıdır. Ayrıca 6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrolüne gidilmelidir.

BAKMADAN GEÇME!