Güncelleme Tarihi:
Bol kalorili hamur işleri ile iftar davetlerinde sunulan bin bir çeşit yemekler ve bol şuruplu tatlılar, oruç tutarken kilo alınmasına neden oluyor.İftarda yemek süresi toplam 45-50 dakika olmalıdır. Yemekler az ve yavaş yenmeli, iftar mutlaka çorba ile açılmalı. Çorba ve ekmeğinizi yedikten sonra biraz dinlenmeli ve 10-15 dakika ara ile bol su içilmeli. Taze fasulye, ıspanak, ısırgan otu, patlıcan, semizotu, Brüksel lahanası, beyaz lahana, börülce. kırmızı biber domatesli, brokoli, turp otu, radika gibi az yağlı sebze yemekleri ile yağsız balık, tavuk ve kuru baklagil tercih edilmeli.İftar sofralarının geleneksel çeşidi tatlılar ise yemekten iki saat sonra yenmeli ve şuruplular yerine de sütlü tatlılar tercih edilmeli. Sahurda da yağlı börekler yerine bol otlu yağsız gözlemeler yenilmeli.İftarda ne yemeli? - İftar saati bir bardak su - Ardından zeytin veya hurma, 1 kase çorba, ekmek veya pide - 10-15 dakika sonra 2 bardak su, az yağlı sebze yemeği, tavuk veya balık yoğurt, az yağlı bol salata - 50 dakika sonra rezene çayı - 40 dakika sonra 2 bardak su meyve- kuru kayısı veya elma - 30 dakika sonra 2 bardak su, bir kase sütlü tatlı, bir bardak su, meyve-kivi - 90 dakika sonra Isırgan otu çayıSahurda ne yemeli? Çorba, ayran veya süt. Domates, salatalık. maydanoz, peynir, kepekli ekmek veya bol otlu yağsız gözleme. Gözlemeyi ıspanak , ısırgan otu. ebegümeci, maydanoz, kabak, dere otu, taze soğan veya lor peyniri ile hazırlayın.