Ramazan Sofrası 9.gün yemeği: Sebzeli Köfte

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 9.gün yemeği: Sebzeli Köfte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 06:00

Güzel bir yemek tarifi daha, Sebzeli Köfte...

Haberin Devamı

Sebzeli Köfte

Malzemeler:

1 adet soğan

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 adet havuç

1,5 çorba kaşığı un

Su

1 büyük boy patates

Önceden hazırlanmış top köfte

2 adet yeşil çarliston biber

1 tutam tuz

1 tutam toz tavuk bulyon

1 tutam karabiber

Hazırlanışı:

Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Havucu halka halka doğrayarak tencereye atın. Unu ekleyerek kavurmaya devam edin. Biraz sıcak su ekleyerek karıştırın.

Patatesi küp küp doğrayarak tencereye atın ve karıştırın. Ardından köfteleri tencereye alın. Üzerine biraz daha sıcak su ekleyin. Biberleri doğrayarak tencereye atın ve karıştırın. Bir tutam tuz, toz tavuk bulyon, karabiber ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 15 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!