GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 6. gün ana yemeği: Patlıcan Dolması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 6. gün ana yemeği: Patlıcan Dolması

Ramazan Sofrası 6. gün ana yemeği: Patlıcan Dolması

"Farklı bir lezzet arayanlara güzel bir dolma tarifi, Kuru Patlıcan Dolması..."

Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler:

250 gr. Dana kıyma

1 bağ kuru patlıcan

1/2 adet soğan

3 diş sarımsak

1 tutam karabiber

1 tutam tuz

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tutam pul biber

1 çay bardağı ayçiçek yağı

½ kg. Haşlanmış pirinç

Hazırlanışı:

1 bağ patlıcanı sıcak suda haşlayın. Haşlanan patlıcanları soğuk suya alarak ipinden ayırın, suyunu süzün. İç malzemesi için bir kap içerisine soğanın yarısını ince ince doğrayın. Üzerine sarımsakları doğrayın. 1 tutam karabiber, tuz, domates salçası, biber salçası, pul biber, ayçiçek yağı, pirinç ve eti ekleyerek yoğurun.

Hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. Bir tencereye dizerek üzerine bir tabağı ağırlık yapması için kapatın. Üzerini kapatacak şekilde su koyun ve 1 çay bardağı limon ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve pişirin. Yaklaşık 20 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır.


False