GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 4. gün tatlısı: Sakızlı Fırın Sütlaç
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 4. gün tatlısı: Sakızlı Fırın Sütlaç

Ramazan Sofrası 4. gün tatlısı: Sakızlı Fırın Sütlaç

"Lezzetli bir tatlı tarifi daha, Sakızlı Fırın Sütlaç..."

Malzemeler:

1 kase pirinç

500 gr. Toz şeker

2 yumurta sarısı

1 parça damla sakızı

1 lt. Süt

100 gr. nişasta

Hazırlanışı:

Bir tencerede pirinci yıkayın ve haşlayın. Ayrı bir tencereye toz şekeri, yumurta sarısını ve damla sakızını atarak iyice çırpın. Sütü ekleyin ve karıştırın. Bir kap içerisine biraz süt ve 100 gr. Nişasta ekleyerek karıştırın ve tencereye ekleyin. Ardından pirinci de tencereye ekleyerek iyice karıştırın. Kaynayana kadar dibi tutmaması için iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kaselere dökün. 170 derecede fırına atarak pişirin. Fırın sütlaçımız servise hazır. Afiyet olsun...

False