Ramazan sofrası 3. ana yemeği: Osmanlı Mantısı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan sofrası 3. ana yemeği: Osmanlı Mantısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 07:00

Güzel bir mantı tarifi, Osmanlı Mantısı...

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 adet büyük baş soğan

500 gr. Köftelik kıyma

1 tutam karabiber

1 tutam pul biber

1 yemek kaşığı tuz

500 gr. Hamur

Hazırlanışı:

Bir kap içerisine eti koyun, üzerine soğanı rendeleyin. 1 tutam karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Kat kat dizerek kesin. Parmağınız yardımıyla eti hamura ekleyerek hamuru uçlarından kapatın. Kaynar suya atın.

Pişince süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökerek yağda kızdırılmış biberi sos olarak gezdirin. Mantı servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!