Ramazan Sofrası 28. gün yemeği: Etli Bamya

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 28. gün yemeği: Etli Bamya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2011 06:00

Kuzu eti ve bamyanın uyumu, Etli Bamya...

Haberin Devamı

Malzemeler:

4 - 5 diş sarımsak

½ su bardağı sıvı yağ

300 gr. Haşlanmış kuşbaşı kuzu
eti

1,5 çorba kaşığı domates salçası

Yeteri kadar sıcak su

1 su bardağı kadar arpacık soğan

1 adet kırmızı çarliston biber

1 adet yeşil çarliston biber

3 orta boy domates

½ kg. Bamya

Tuz

1 tutam toz et bulyon

Karabiber

Az limon suyu

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede kızgın yağa atın ve karıştırın. Etleride tencereye ekleyin ve kavurun. Salçayı ekleyin, iyice yedirerek karıştırın. Sıcak su ekleyerek bir süre daha karıştın. Ardından arpacık soğanları ekleyin.

Biberleri küp küp doğradıktan sonra tencereye ekleyerek karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın ve yemeğe ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra bamyayı tencereye alın ve karıştırın.

Tuz, toz et bulyon ekleyerek karıştırmaya devam edin.Karabiber ve limon suyu ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!