Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
4 - 5 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ
300 gr. Haşlanmış kuşbaşı kuzu
eti
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar sıcak su
1 su bardağı kadar arpacık soğan
1 adet kırmızı çarliston biber
1 adet yeşil çarliston biber
3 orta boy domates
½ kg. Bamya
Tuz
1 tutam toz et bulyon
Karabiber
Az limon suyu
Hazırlanışı:
Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede kızgın yağa atın ve karıştırın. Etleride tencereye ekleyin ve kavurun. Salçayı ekleyin, iyice yedirerek karıştırın. Sıcak su ekleyerek bir süre daha karıştın. Ardından arpacık soğanları ekleyin.
Biberleri küp küp doğradıktan sonra tencereye ekleyerek karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın ve yemeğe ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra bamyayı tencereye alın ve karıştırın.
Tuz, toz et bulyon ekleyerek karıştırmaya devam edin.Karabiber ve limon suyu ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.