GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 26. gün çorbası: Mantar Çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 26. gün çorbası: Mantar Çorbası

Ramazan Sofrası 26. gün çorbası: Mantar Çorbası

"Sımsıcak bir tarif daha, Kremalı Mantar Çorbası..."

Malzemeler:

500 gr mantar

100 gr krema

4 kaşık un

1 fincan sıvı yağ

50 gr. Tereyağı

Tuz

5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Sıvı yağı ve tereyağını tencerede kızdırın. Unu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun suyu yavaş yavaş kavurduğunuz una boşaltın, kaynayana kadar karıştırın. Bu arada yıkadığınız mantarları doğrayın, ve beş dakika suda haşlayıp,süzün. Mantarları kaynayan unlu suya karıştırın. Kremayı çorbaya boşaltın.Tuzunu koyup beş dakika daha pişirip ocağı kapatın. Çorbanızı sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...

False