Ramazan Sofrası 23. gün yemeği: Geleli Kebap

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 23. gün yemeği: Geleli Kebap
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 06:00

Patlıcan ve kuzu etinin uyumuyla ortaya çıkan farklı bir lezzet, Geleli Kebab...

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 adet bostan patlıcan

2 diş sarımsak

100 gr. Tereyağ

1/2 kg. Kuşbaşı kuzu eti

1 çorba kaşığı biber salçası

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı kadar karabiber

Hazırlanışı:

Bostan patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyarak kıyın. Ardından sarımsağı ince ince doğrayarak kıyılmış patlıcanlarla harmanlayın. Ardından patlıcanları servis tabağına alın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri atın ve kavurun. Salçayı tencereye atın, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın. Etler pişince servis tabağına alın. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!