Ramazan Sofrası 22. gün yemeği: Ankara Tava

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 22. gün yemeği: Ankara Tava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 06:00

Lezzetli bir güveç tarifi daha, Ankara Tava

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 Kg. Kuşbaşı Kuzu Eti

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 avuç sarımsak

1 büyük boy Havuç

2 avuç arpacık soğan

1 su bardağı bezelye

1,5 su bardağı krema

1 tutam tavuk bulyon

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam dereotu

1 tutam maydanoz

Hazırlanışı:

Ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra etlerimizi tenceremize alarak kavuruyoruz. Sarımsaklarımızı ince ince doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Havucumuzu küçük küpler şeklinde doğruyoruz ve yemeğimize ilave ediyoruz.

Yemeğimizin üzerini kaplamayacak kadar su ilave ediyoruz. Bir süre sonra arpacık soğanlarımızı ve bezelyelerimizi tenceremize ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra kremayı yemeğimize ekliyoruz.

Toz tavuk bulyon, tuz, karabiberi ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Dereotu ve maydonozumuzu doğrayıp tenceremize atıyoruz. İyice karıştırıyoruz. Yemeğimizi güveçlere alarak 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!