GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 21. gün tatlısı: Kaymaklı Ayva Tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 21. gün tatlısı: Kaymaklı Ayva Tatlısı

Ramazan Sofrası 21. gün tatlısı: Kaymaklı Ayva Tatlısı

"Kaymakla en çok yakışan tatlılardan Ayva Tatlısı..."

Malzemeler:

(4 kişilik)

4 ayva

1 elma

100 g çekirdeksiz kuru üzüm

8 su bardağı su

6 su bardağı tozşeker

½ çay kaşığı şeker boyası

2 yemek kaşığı kaymak

tarçın

Hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.

Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.


False