Ramazan Sofrası 2. gün yemeği

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 2. gün yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 06:05

Ballı Patlıcan

Haberin Devamı

Balla patlıcanın uyumu,Ballı Patlıcan...

Malzemeler:

3 adet Patlıcan

2-3 diş Sarımsak

1 adet yeşil Çarliston biber

1 adet kırmızı Çarliston biber

2 adet Domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Beyaz Biber

1 tatlı kaşığı Bal

Hazırlanışı:

Patlıcanlarımıza şeritler kazandırarak ssoyduktan sonra ortalarından dörde bölerek küp küp doğruyoruz. Tencereye aldığımız patlıcanların üzerine bir tutam tuz atarak iyice karıştırıyoruz.

Sarmısaklarımızı çarliston biberlerimizi ve domateslerimizi ince ince kıyıyoruz. Sosu için teflon tavamıza yağımızı koyarak önce sarmısaklarımızı sonra biberlerimizi koyarak kavuruyoruz.

Domatesimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve beyaz biberi ekledikten sonra sosumuzu dinlendiriyoruz. Patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra suyunu almak için sıkıyoruz ve fritözümüzde nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Sosumuzun içerisine balımızı katarak harmanlıyoruz. Yağını süzdüğümüz patlıcanlarımızı ekliyoruz ve sosumuzu patlıcanlarımıza yediriyoruz ve yemeğimizi soğumaya alıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

BAKMADAN GEÇME!