Ramazan Sofrası 2.gün ana yemeği

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 2.gün ana yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 06:10

Dana Kavurma

Haberin Devamı

Kırmızı et düşkünlerine güzel bir kavurma tarifi, Dana Kavurma...

Malzemeler:

4 - 5 diş sarımsak

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 orta boy soğan

2 adet sivri biber

3 adet domates

300 gr. Haşlanmış dana kuşbaşı

Karabiber

Kekik

Tuz

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak karıştırın. Soğanları küp küp doğrayın, tencereye atarak kavurun. Biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın.

Eti tencereye atın ve iyice karıştırın. Ardından doğradığınız biberleri tencereye atın ve karıştırın.

Tuz, karabiber, kekik ekleyerek karıştırın. Son olarak domatesleri eklerek karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!