GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 19. gün yemeği: Domatesli Pilav
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 19. gün yemeği: Domatesli Pilav

Ramazan Sofrası 19. gün yemeği: Domatesli Pilav

"Herkesin bildiği ama her elden farklı lezzetlerde çıkan bir tarif, Domatesli Pilav..."

Malzemeler:

400 gr Pirinç

Tereyağı

Sıvı Yağ

200 gr Domates

1 çorba kaşığı Tuz

Sıcak su

Hazırlanışı:

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencerede yağı kızdırın, domatesleri ekleyerek öldürün. Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyin. Başka bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını karıştırarak eritin. Üzerine ısladığınız pirinci dökün ve kavurun.

Hazırladığımız domates sosunu dökerek karıştırın. Üzerine sıcak su, tuz ekleyin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.

Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Domatesli pilavı, bu şekilde 15-20 dakika demlendirin . Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

False