GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 18. gün Yemeği: Şiş Börek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 18. gün Yemeği: Şiş Börek

Ramazan Sofrası 18. gün Yemeği: Şiş Börek

"Çok farklı bir tarif, Şiş Börek..."

Malzemeler:

5 su bardağı nohut

500 gr. küçük kuşbaşı

doğranmış kuzu eti

1 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

2 yumurta sarısı

3 su bardağı yoğurt

1 tutam nane

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Hazırlanışı:

Nohut ve kuşbaşı kuzu etini bir tencerede haşlayın. Ayrı bir kap içerisine yoğurt, yumurta akı ve unu atarak iyice çırpın. Haşladığınız nohut ve kuzu etine karışımı dökerek karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. İçine naneyi atarak karıştırın. 1 tutam tuz, karabiber atın. Ardından kızdırdığınız tereyağ nane karışımını tencereye dökün. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun...

False