GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 18. gün yemeği: Nohutlu Köfte
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 18. gün yemeği: Nohutlu Köfte

Ramazan Sofrası 18. gün yemeği: Nohutlu Köfte

"Nohut ve köftenin kaynaşması, Nohutlu Köfte..."

Malzemeler:

1 adet soğan

½ su bardağı sıvıyağ

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı un

500 gr. Fındık büyüklüğünde
top köfte

500 gr. haşlanmış nohut

5 - 6 adet domates kurusu

1 tutam tuz

1 tutam toz et bulyon

1 çay bardağı nar ekşisi

1 tutam kuru nane

Tereyağı

Su

Hazırlanışı:

Soğanları doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları ince ince doğrayın ve tencereye atın. Biber ve domates salçasını ekleyerek karıştırarak kavurun. Biraz un ekleyin ve karıştırdıktan sonra biraz sıcak su ekleyerek karıştırın.

Köfteleri ekleyin. Ardından nohutları ekleyerek iyice karıştırın. Domates kurusunu ince ince doğrayarak tencereye atın ve karıştırın. 1 tutam tuz, toz et bulyon ve nar ekşisi ekleyerek karıştırın. 1 tencerede eritilmiş tereyağında hafif kavurduğunuz naneyi tencereye ekleyin. Yaklaşık 10 dakika daha kaynadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

False